Saturday, 30 March 2013

salam guys..
1 harini aku stdy di library bersama roommate..
penat xpayah cte la tp pnt gak mulut aky street bebel xbenti.. haha abes semua xboleh nak stdy gegare aku.. sape suruh nak duduk demeja kan.. kan da kene..
hee
aina kawan sekelas dira cerita kat aku pasal kota yg di bangga kan umat islam.. wah seronok mendengar!
tengah2 cerita dy boleh plak cte pengalamn dy jejakkan kaki di sana, ni yg jeles ni.. uah!! :(
saya nak pergi.. tp duit xdek!!!


tetibe teringat kat mak.. dulu masa kecik2 raya haji dapat tengok makkah dlm tb.. mak ckp " ble la mak dpt jejakkan kaki kat situ ye" aku terus menjawab dlm hati, " 1hari nanti bile adik da kerje.." haha jawab kompiden je,, dlm hati la kan..
 yes mom!!

 ble da besar mak selalu ckp " mak doakan kau Berjaya, jadi wakil adik beradik pergi ke menara gading.. teringin melihat kau memakai pakaian yang selameni org pandai pakai ( baju konvo)
mak nak sangat " aku diam tanpa mengeluarkan sebarang suara atau janji yg aku ingin janjikan..

mak andai hati ni boleh keluarkan suare nak je dirikod dan adik berikan pada mak..

adik teringin nak sampai ke makkah tapi pegang lah janji adik.. INSYAALAH mak akn sampai ke makkah dgn gaji pertama adik.. mungkin xcukup kan,, tp bile di kumpul?? ALLAH akn bantu..
impian yang selamani adik pendam.. mak adik nak sgt pergi makkah tp adik tahu mak yg lebih mengharapkannya kn? doala moga 1 hari nanti kita akan pergi bersama.. lepas tu kita boleh upah haji untuk ayah kan??

mak?? sekarang adik tengah berperang untuk masa depan.. sabar la ye..  adik berharap ALLAH panjangkan umur mak, semoga mak dapat melihat adik memegang segulung diploma dgn pakaian org pandai tu.. :)

guys doakan aku ye.. moga dpt mencapai kejayaan seiring dgn berkat dr ALLAH dan bonda tercinta..

Friday, 29 March 2013

menahan rindu.. sakit hati kite!

salam bahagia.. salam jumaat..
  arh hari yg menyeksakan.. sakit pinggang..
sy rindu syafiq saya..!!!!
td pagi dy call semua roommate sy.. konon nak pujuk padahal sje nak tunjuk hero..
( dalam hati bapak suke )
namun ape kan daya aku akan bertahan dgn ego. kau betol2 menyakitkan hati aku.. geram grrrrrr!! pooyooo!! ni cte malam sebelum di pujuk..


tdur mimpi2 hilang hp sampai kejut roommate" tlg crikan hp sy, hilang nanti syfq call xdpt" padahal aku mmg da xgne hp.. nmpk x kat ctu da angau!

bodoh buat malu jee aku ni..

naik katil buat muke sedih sambil pegang bantal busuk dan berkata " abg? by rindu ".. jam 3 pagi.. bodoh then senyum sendiri n dalam hati " bodoh jugak aku ni, kan x pakai hp, tu la blaagakk sgt kan. pdn mke..

pujuk hati sendiri : ala syfq yg jahat sgt, dy xsyg aku.. bgon la.. amik wuduk, solat sunat.. dan aku tidur dengan lena..

b

Thursday, 28 March 2013

kasih antara kita

salam guys..
ape cerita.. lama x tulis cerita dalam blog sengal aku nu.. btw aku bukan la rajun sgt nak menaip.. assgment pun kalau boleh nak org lain wat ka.. haha
tulis pun malas, time sekolah dulu keje sekolah pun faziera wat kan.. thanx kak faz..

ape yg nak dicerite disini adalah kisah lama..
well, bila benda ade depan mata kita, kita xpernah hargaikan? n now bile da pergi sebok tercari2..
aku bukan la seoarg yg ROMANTIK tp aku suke sesuatu yg seperti itu..

ok stop merepek, n read carefully.. bermula mcm ni...

aku dengan my beloved syfq kini ibarat gantung ade tali yg longgar.. hhaa
guys, kenapa lelaki cpt brubah?? dy lain sgt.. xpernah lyn aku mcm dulu.. n dy susah nak mnx maaf n lebih suke mrh2.. dulu okey jee.. lelaki mmg cmtuh ke ble meningkat dewasa?? kau period ea abg??

aku suke pula sedangkan kami da xberhubung, xpercayakan.. bukan ape, aku xnk la nak cte hot sgt tp ape yg pasti klu aku cte korg pk aku ni nk tnjuk plak ke OVERan aku.. pernah tengok org hysteria?? pd mlm pertama aku tgglkan syfiq, aku menagis sekuat hati, padahal pgi tu ade test, rilex member masuk dewan mata bengkak, rare gler..

DEMI CINTA YG MENYALA, KU RELA MENANGIS SAMPAI BILA2.. haha

 xde mknenye, aku btol2 hilang semangat tp ape yg buat aku kembali normal, my sis long n my beloved mom.. thanx a lot ingatkan adik kita ada ALLAH.. mom thanx sbb xpernah putus asa bg semangat pd adik.. mom please maafkan dy..

sygku syafiq, harap abg skrg okey, pedulikan ape mereka kata, yg penting life must go on.. kita mm ditakdirkan mcm ni.. just follow the hyway.. hihi.. sygku syafiq.. penat by tggu abg tp ape yg by dapat abg x hargai by.. sorry bukan disini nak alukan abg tp I semua salah KITA.. awl2 bercinta by TERlalu kurang ajar dgn abg tp skit pun ag x PERNAH marah.. sekarng abg berubah menjdi pemarah dan ckp by seakan kurang ajar.. yes tindakan abg tepat tp ape yg slhnye. baru sekarang abg bgthu ble kite da terbiase..

syg ily.. xnk story pnjg pasal awak sebab sy tengah cube lupekan awak.. TC